Hirdetés

Így vedd fel videóra az androidos készüléked képernyőjét



|

Hasznos segítség lehet bármelyik robotos eszközre az AZ Screen Recorder.

Hirdetés

Az Androidban egyszer még a képernyőkép készítése is lehetetlen feladat volt, mára azonban szerencsére igen egyszerűen megoldható az a feladat, hogy felvegyük egy videóra a kijelző tartalmát. A Lollipopban a Google lehetővé tette az appok számára, hogy bármit felvegyenek a képernyőről. Ez különösen hasznos lehet például útmutatók gyártásakor vagy bemutatóknál, hibajelentések készítésénél. 

Hirdetés

 

Jó és ingyenes

Természetesen ilyen célszoftvert ingyen is találunk, méghozzá nem is rosszat. Az AZ Screen Recorder például a jobbak közül való, és a Google Play Áruházából nagyon egyszerűen, egyetlen gombnyomással telepíthető. 

Az app installálása és elindítása után egy kicsi menüsáv jelenik meg a képernyő közepén. Erről lehet kezdeményezni a felvétel indítását, továbbá innen lehet megnézni a korábban rögzített anyagokat, megnyitni a program beállításait vagy bezárni az egész appot. 

 

Hasznos program

 

A beállításokban különféle funkciókat rendelhetünk az érintésekhez, és például így lehet engedélyezni vagy letiltani a mikrofont, vagy éppen időkorlátot beállítani a felvételnek, módosítani annak a minőségét. Az időkorlátnál bármekkora időtartam megadható, de akár a képernyő kikapcsolásával is megoldható a feladvány. 

 

Könnyű használni

Videó rögzítésekor a kijelző jobb alsó sarkában megjelenik egy villogó piros fény, innen tudjuk, hogy megy a felvétel. Egy sima érintés szünetelteti a felvételt, míg egy dupla érintés meg is állítja azt teljesen. Amennyiben végeztünk vele, akkor az elkészült videót úgy tudjuk megosztani, mint bármilyen más anyagot vagy videót a készülékről. Természetesen a közösségi oldalakra is fel lehet őket tenni. 

Opcionálisan egy lebegő gombot is lehet használni a kijelző sarkán, ami szintén a felvételek szüneteltetésére és leállítására hivatott. Sajnos ez a kész, végleges videóban is látszik, így érdemes inkább a másik módszerre támaszkodni - ennek ellenére dicséretes kiegészítés. 

 

Könnyű használni

 

Az AZ Screen Recorder használatához nem szükséges rootolt készülék, és a program ráadásul teljesen ingyenes. Sok hasonló alkalmazással ellentétben nem rak vízjelet a kész videókra. Az extrák közé sorolható, hogy a legutóbbi frissítéseknek hála már rajzolni is lehet a kijelzőre, illetve megvágni az elkészült anyagokat. 

 

Ti használtatok már hasonló programot? Melyik a kedvencetek? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.