Hirdetés

Így zárd magad egy szövegszerkesztőbe



|

A FORCEdraft nem enged kilépni, amíg el nem értük a kitűzött célunkat.

Hirdetés

A Facebook, a Twitter és az Instagram korában eléggé nehéz egy PC előtt ülve egy dokumentum megírására (szakdolgozat, házi feladat, munka, beszámoló, legyen az bármi) koncentrálni, hiszen hamar elterelődik a figyelmünk. Rövid időn belül azon kapjuk magunkat, hogy minden mással foglalkozunk, csak azzal nem, amivel eredetileg kellett volna. 

Hirdetés

Szerencsére sok segédprogram létezik, amely képes korlátozni a gépünket annak érdekében, hogy a munkát elvégezzük. 

 

Nem igényel telepítést

 

FORCEdraft

Éppen ilyen a FORCEdraft is, amely egy telepítést nem igénylő, tehát hordozható szövegszerkesztő. A letöltés után bárhonnan futtatható, az alkalmazás viszont Microsoft .Net Framework 2.0 meglétét igényli. A különlegessége az, hogy megakadályozza, hogy bármilyen más programra átváltsunk, amíg be nem fejeztük a munkát, illetve el nem értük a beállított célt. 

A segítségével bármilyen meglévő TXT fájl szerkeszthető, de persze új is írható. Az induláskor ki kell választani, hogy milyen hosszan szeretnénk blokkolni a gépünket. Ezt két módon lehet megtenni: a zárolás időtartamának megadásával vagy bizonyos mennyiségű megírandó szó beállításával.  

 

A szöveg mennyisége és időtartam alapján is tud korlátozni

 

A választás után megjelenik a szerkesztőablak, és lehet kezdeni gépelni. Tulajdonképpen egy teljesen alap ablakot kapunk, amiben semmilyen menü vagy vezérlőelem nincs. Mindössze írni lehet benne, és kész. A program szerencsére bizonyos időközönként automatikusan ment, így emiatt nem kell aggódni. 

 

Nem tökéletes

Bár a FORCEdraftot nem lehet száműzni a monitor elejéről, meg kell jegyezni, hogy a háttérben futó alkalmazásokkal nem tud mit kezdeni - így zenét például könnyen lehet hallgatni írás közben. 

 

Kilépés után a fájl formázható a többi szövegszerkesztőben

 

A segédprogram egész hatékonyan blokkolja a szokásos módszereket a kilépésre, így az Alt + Tab és a Windows-gomb sem biztosít módot a bezárására. A Ctrl + Shift + Esc ugyan elindítja a Feladatkezelőt, de kilépni már ezen keresztül sem tudunk. 

Egyes konfigurációkon sajnos az Alt + F4 bezárja a programot, de a kiskapu, amely inkább hiba, nem minden rendszeren működik. 

 

A FORCEdraft összességében hatékonyan kényszerít arra, hogy ne akarjunk más programra váltani az írás helyett. Néha csak egy kevés ösztönzés kell a koncentráláshoz, és ahhoz, hogy ne nézegessük szünet nélkül a közösségi oldalakat és az e-maileket. 

Ti mennyire koncentráltok egy dokumentumra, amit elkezdtek írni? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.