Hirdetés

Itt találod a Windows 8.1 rejtett Start menüjét



|

Megmutatjuk mivel érdemes a legegyszerűbben pótolni a Start menüt a Windows 8.1-ben.

Hirdetés

A Windows 8 és 8.1 megjelenésekor nagy felháborodást okozott, hogy nincs többé Start menü, és a frissítés is csak egy gombot hozott magával, ami a Kezdőképernyő csempés felületére visz minket. A problémát általában azzal szoktuk megoldani, hogy telepítünk egy Start menü-pótlékot, valamilyen harmadik féltől származó programot.

Ami azt illeti, a gondot maga a hamarosan megjelenő Windows 10 is megoldja. De mit lehet tenni a frissítésig, illetve mi van, ha valaki inkább kitartana a Windows 8.1 mellett? Akkor sincs minden veszve, ugyanis a Windows 8.1 rendelkezik egy rejtett Start menüvel - és nem, nem a [Win + X] gyorsbillentyűkre gondoltunk. 

Hirdetés

 

Be van építve

A Start menü-szerűség igazából a Tálca része lesz, és egy eszköztárnak tekinthető. A rendszer már gyárilag tartalmazza a lehetőséget, nekünk csupán meg kell jeleníteni.

A használata előtt fontos leszögezni, hogy érintőkijelzőkhöz ez a menüelem túl kicsi lesz, tehát egér kell a kezeléséhez. Szintén fontos, hogy a modern appok innen nem futtathatóak, és az is érdekes, hogy a sima Windows 8.0-ban ez a funkció nem elérhető.  

Az előcsalogatása érdekében lépjünk be az Intézőbe, majd a menüszalagon válasszuk ki a [Nézet] fület, és pipáljuk be a [Rejtett elemek] opciót. Ezzel a rejtett fájlokat és mappákat is megjeleníti a rendszer. 

 

Ezt keressük

 

A Tálcára vele

Ahhoz, hogy az egyszerűsített Start menünk megjelenjen, nyomjunk jobb egérgombot a Tálcán, és kattintsunk az [Eszköztárak], [Új eszköztár] lehetőségre. Itt felugrik az Intéző, amelyben el kell navigálnunk a [C:ProgramDataMicrosoftWindowsStart MenuPrograms] mappához. Ezt is kell kiválasztanunk. Ha a rejtett elemeket nem akarjuk látni, most már kikapcsolhatjuk a funkciót. 

Ha végeztünk, kapunk a Tálca jobb oldalára egy Programs nevű eszköztárat. A felfelé mutató nyílra kattintva felugrik a menü, amelyben néhány alkalmazás és sok almappa lesz található a telepített programjainkkal, pontosabban az azokra mutató parancsikonokkal. 

 

Start menü helyett

 

Az Intézőn keresztül ezek a mappák és elemek tetszés szerint módosíthatóak, rendezhetőek vagy nevezhetőek át. Az elemek egyébként közvetlenül az eszköztárban is átrendezhetőek az egérrel. A modern appok parancsikonjait érdemes eldugni egy almappában, illetve betenni azokat a fontos hivatkozásokat a Programs könyvtárba, amelyek a leggyakrabban használt programjainkra mutatnak. 

 

Ti mit használtatok eddig a Start menü helyett? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.