Hirdetés

Jegyzetelésre is nagyszerű a Google Drive



|

A Google Drive szükség esetén nagyszerű megoldás jegyzeteléshez is.

Hirdetés

Jegyzetelésre szakosodott programból és szolgáltatásból ma már bőven lehet találni remek megoldásokat - gondoljunk csak az Evernote-ra vagy a OneNote-ra -, amelyek segítségével minden gondolatot külön tudunk gyűjteni a megbeszélések, ötletelések, órák és kutatások során. 

Hirdetés

Nem szabad azonban elvetni a Google Drive használatának az ötletét sem, amely ilyen szempontból sokkal több egy sima felhős tárhelynél. A Google Drive-ban ráadásul nagy előny, hogy minden dokumentumunk elérhető (nem kell agyalni, hogy mit hová mentettünk), a Google keresési megoldásai pedig mindent felülmúlnak jó értelemben. A Dokumentumoknak hála szinte bármilyen anyag szerkeszthető (valamint táblázatokkal is pillanatok alatt színesíthető), és tetszés szerint meg is osztható a kollégákkal vagy osztálytársakkal. Milyen tényezők miatt érdemes még a Google Drive-ot jegyzeteléshez is használni? 

 

Google Drive

 

Rendszerezés és megosztás

Az első lépésünk természetesen az kell legyen, hogy külön mappát hozunk létre a jegyzeteknek a felhőben. Ebben aztán új alkönyvtárakat is létrehozhatunk, színekkel címkézhetjük őket, és olyan mappastruktúrát alkothatunk, amit gyorsan és könnyen át lehet látni. Még jobb, hogy a Google keresője nagyszerűen adja vissza az eredményeket, ha valamit meg akarunk találni - és még haladó móddal is rendelkezik. 

 

Egyszerre többen is dolgozhatunk egy fájlon

 

A közös munkát kiválóan segíti a megosztás funkció, amely nagyszerűen működik a Google Dokumentumokban, és valós idejű munkát tesz lehetővé egyszerre több ember számára is. A csevegő részben ráadásul még kérdéseket és válaszokat is lehet írni a többieknek. 

 

Apró részletek

A Google Drive androidos és iOS-es appjainak hála fotót is bármikor rögzíthetünk, az anyagot pedig konkrét fájlhoz is hozzáadhatjuk. A Google Drive korlátozottan bár, de a karakterfelismerést is támogatja. 

 

Kutatás

 

A munkavégzést olyan további apró extrák is segítik, mint például a Kutatás funkció. Ezt aktiválva anélkül tudunk bármilyen témának utánakeresni, hogy el kellene hagynunk a megnyitott jegyzetet, dokumentumot. 

Amennyiben pedig igazán gyors és egyszerű jegyzetelésre vágyunk, akkor sem kell messzire menni a Google-fióktól. A Google Keep egy olyan gyorsjegyzetelő szolgáltatás, amely színes cetlik mintájára épül, a szöveges elemek mellett pedig listák készítésére is alkalmas, illetve fotókat is be lehet szúrni a jegyzetekbe. Bár iOS-re nincs hozzá külön app, a webes felület almás mobilról is használható. 

 

Ha az egyszerűség a lényeg

 

Számotokra mi a legfontosabb, amikor PC-n vagy mobilon jegyzeteltek? Melyik a kedvenc szolgáltatásotok? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.