Hirdetés

Képet mentenél, előadást rögzítenél? Mutatunk egy profi szoftvert hozzá!



|

Kényelmesen használható képmentővel a Windows is rendelkezik, de az IObit programja lényegesen jobb és sokoldalúbb funkciókat kínál, ezért bárkinek hasznára válhat.

Hirdetés

Manapság, amikor nagyon sokan otthonról dolgoznak és tanulnak, szükségszerűvé vált a képkimentés, illetve a screencast videók készítése. A Windows 10 képmetszője alapfeladatok ellátására alkalmas, de amint egy kicsit is bonyolultabb igények merülnek fel, esetleg egy előadást szeretnénk rögzíteni, máris nézhetünk komolyabb program után. Az IObit új szoftvere ezüsttálcán kínál egy nagyszerű megoldást.

Hirdetés

Egyszerűen profi

Magyar feliratokkal, nagy gombokkal és érthető, letisztult kezelőfelülettel indul el az IObit nemrég megjelent iFun Screen Recorder programja. Ahogy a neve is mutatja, arra alkalmas, hogy a képernyőnkről képet, illetve videót készítsen. Az IObit alkotása a maga nemében páratlan, ugyanis az egyszerű kezelhetőség ellenére profi funkciókkal szerelte fel programját. A többféle területválasztás mellett még rögzítés előtt eldöntheted, hogy hangot, mikrofonhangot, egeret, esetleg a webkamera képét szeretnéd-e a videóba beágyazni. A rögzítési beállítások között 4K/60 fps sebességet is találsz, és még a minőséget is megszabhatod - bár a nagyon részletes finomhangolás nem áll rendelkezésre.

A Screen Recorder kiválóan alkalmas oktatóvideók rögzítésére is. Ehhez jól jön, hogy elrejthetjük vele az asztali ikonokat, továbbá képes kiemelni és animációval felturbózni az egérkattintást, hogy a nézők ne tévesszék szem elől a kurzort. A vízjel és a webkamera beágyazása szintén praktikus, ahogy a gyorsgombokra is gyakran lehet szükség.

Kiválóan tette a dolgát a Screen Recorder a teszt során, nem okozott gondot a webkamera képének beágyazása és a rögzített vagy teljes képernyős videófelvétel sem, miközben állóképeket is elmenthetsz egyetlen gombnyomással. A CPU-terhelés 15 százalék körül mozgott; ez viszonylag magas érték, igaz, 4K-s beállítás mellett mértük. A PC World olvasóinak számára elérhető Pro verzióban a GPU-gyorsítás mellett a játékrögzítés, az egyedi vízjelopciók és a frissítés is használható.

Ha szívesen használnád te is ezt a programot, akkor szerezd be a 2021/05-ös PC World magazint, amihez ajándékba jár, ahogyan további értékes szoftverek és egy PC-s játék is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.