Hirdetés

Kompakt, gyors és nem gyűjt adatot - így próbálhatod ki a lecsupaszított Windows 11-et



|

Túlságosan tolakodó, folyton leselkedő és felesleges szolgáltatásokkal telepakolt a Microsoft rendszere. Megmutatjuk, hogy lesz belőle szerény és takarékos modern OS.

Hirdetés

Rengeteg modern szolgáltatást kínál a Windows 11, de hogy mindegyiket hasznosnak találja a felhasználók jelentős többsége, abban erősen kételkedünk. Itt nem is elsősorban a rendszerbe integrált, jogosan fontos funkciókra gondolunk, mint például a kezelőfelület extrái, a biztonsági modulok vagy éppenséggel a driverek, hanem a sokak szerint már-már hulladékszoftvernek tekintett kiegészítésekre. Ezek jó része inkább reklám, vagy éppen valamiféle rejtett telemetria-alkalmazás, amivel névtelen felhasználói adatokat gyűjt a Microsoft.

Csontjaira csupaszított Windows 11 - nem ezt a látványt szoktuk meg
Csontjaira csupaszított Windows 11 - nem ezt a látványt szoktuk meg

Milyen szép is lenne, ha telepítéskor te választhatnád ki, mire van ezek közül szükséged és mi az, ami számodra felesleges, vagy ennél is rosszabb: elrettentő. Nos, szerencsére sokan gondolják ezt így, ezért el is készült a Windows 11 Tiny11 változata, amely a rendszer lecsupaszított változata. Ezt vittük mi most el egy tesztkörre, hogy megmutassuk, mire számíthatsz, ha emellett döntesz, sőt, azt is megtudhatod, miként gyomlálhatod ki a modern operációs rendszerből az adatgyűjtő fürkészeket, hogy tényleg csak a jó tulajdonságait élvezhesd a Windows 11-nek.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.