Hirdetés

Mi az a GIFV, és mire jó?



|

Az Imgur által indított GIF projekt sok előnnyel rendelkezik.

Hirdetés

A népszerű képmegosztó, az Imgur által elindított GIFV projekt jobb minőségű GIF képeket garantál - ez lenne a válasz, ha röviden szeretnénk megmondani, mire is jó a GIFV. A GIF képekkel rengeteg helyen találkozhatunk, és közös jellemzőjük, hogy gyenge minőségűek, sokszor nehezen töltenek be, de a legjobb módját jelentik az önkifejezésnek a neten. 

Hirdetés

A GIF ugyanolyan fájlformátum, mint a PNG vagy a JPEG, de természetesen más célokkal. A GIFV pedig egy újabb formátum, amit az Imgur fejlesztett ki. A célja az volt, hogy jobb GIF-eket kapjunk, amiket könnyebb lejátszani, jobb a minőségük, és nagyobb a méretük. 

 

Ez többé nem igaz

 

Hogyan kell konvertálni, és miért kell ez nekünk?

Szerencsére a GIF fájlokat egyáltalán nem szükséges GIFV anyagokká konvertálni. Aki HD-s GIF-eket akar az Imgurral feltölteni, annak gyakorlatilag nincs további teendője. A GIF-eket ugyanúgy kell feltölteni, mint bármikor, a többiről pedig a szolgáltatás gondoskodik. Az Imgur automatikusan konvertálja a fájlokat, bár természetesen ez némi időbe telik - bizonyos esetekben hosszabb időbe. 

 

 

Felmerül persze a kérdés, hogy mi értelme van a nagyobb GIFV fájloknak? Furcsa módon a választ nem kell sokáig keresni, hiszen miközben a mai böngészők zenéket és videókat is lejátszanak gond nélkül, addig a GIF-eket néha még a helyi merevlemezről is csak lassan tudják. Mivel a legtöbb embernek nincs türelme kivárni a rendes betöltést, ezért vagy a következő fájlra nyomnak, vagy megvárják, amíg kisebb, gyengébb minőségű formában is megérkezik a tartalom. A GIFV ezért a simább lejátszásra és a jobb minőségre lett kitalálva, mint a mellékelt ábra is mutatja. 

 

Gyakorlatilag videó

A GIFV tulajdonképpen egy videó-GIF-nek is tekinthető, hiszen az átkonvertált fájl egy új videoformátum - a konvertálás folyamatát pedig a GIF-MP4 átalakításhoz lehetne hasonlítani. Amikor a Chrome böngészőben játszunk le egy ilyen fájlt, akkor a Vezérlők megjelenítése opcióval a jobb gombos menüből még a vezérlőelemeket is előcsalhatjuk. 

 

Igazából videó

 

A GIFV összességében nem csak azoknak hasznos újítás, akik gyakran készítenek és osztanak meg csúcsminőségű GIF képeket, hanem azoknak is, akik ezeket mérettől függetlenül szeretik nézegetni. A formátum az eredeti nagy fájlokon valamennyit tömörít is, miközben a minőségérzete sokkal jobb és simább, mint a nehezen betölthető GIF képeké. 

 

Ti milyen gyakran néztek hasonló képeket?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.