Hirdetés

Minden, amit ki kell próbálnod az iOS 8-ban - harmadik rész



|

Összegyűjtöttünk néhány remek funkciót az iOS 8-ból - harmadik rész.

Hirdetés

Az iOS 8 egy ideje már elérhető - aki már frissítette az Apple készülékét (vagy vett egy újat), az már sok apró trükkre rájöhetett az aktuális almás mobil OS-ben. Persze mindig vannak akadnak kisebb trükkök és újdonságok, amelyeket csak jóval később veszünk észre. 

Hirdetés

Legutóbb már mutattunk tíz érdekes tippet az Apple aktuális mobil operációs rendszeréről, majd összegyűjtöttünk tíz újabbat, amiket mindenképp érdemes kipróbálni. Most mutatunk még néhány érdekességet. 

 

Touch ID mindenhol

Amennyiben valaki Touch ID-képes Apple készülékkel rendelkezik, akkor az iOS 8-ban a képernyőzáron és az iTuneson túl is a hasznát veheti az ujjlenyomat-olvasónak. Többek között a Dropbox, az Evernote és a LastPass is kihasználja a Touch ID-t. 

 

Orvosi azonosító

A Health apphoz kötődő jövőbeli szolgáltatások természetesen inkább Amerikát célozzák, de azért orvosi azonosítót mi is létrehozhatunk az alkalmazásban. Ehhez alul az utolsó fület kell kiválasztani, beállítás szerint pedig a vészhelyzeti tárcsázón is megjelennek a legfontosabb adataink - ha valami baj lenne, még feloldani sem kell az eszközt. 

 

Helyzet megosztása

Az Üzenetek app sokat fejlődött az iOS 8-ban, így például már a fizikai helyzetünket is megoszthatjuk az ismerőseinkkel. Ezt a konkrét beszélgetés Részletek menüpontjában lehet minden esetben engedélyezni. 

 

Értesítések

Az értesítési központban gyorsan eltüntethető egy-egy jelzés, ha az ujjunkat balra húzzuk rajta, majd a megjelenő X-re nyomunk. 

 

Napkelte és napnyugta

Legyen szó bármilyen városról, az Időjárás app tíznapos előrejelzése már a napkeltét és a napnyugtát is jelzi nekünk. Lentebb görgetve a korábbinál jóval több információt látunk. 

 

A Safari, mint RSS-olvasó

A Safari már RSS-olvasóként is működik, így mindig naprakészek lehetünk egy-egy forrással kapcsolatban. A felvett elemek kezeléséhez vagy újak hozzáadásához nyomjunk a Safari kedvencek ikonjára, majd a @ fülre. 

 

Érzékeny fotók

Amikor fotókat mutogatunk egy ismerősnek, eléggé kellemetlen lehet, ha egy olyan is előkerül a sorban, amit jobb lenne elzárva tartani, esetleg csak néhány emberre korlátozni. Szerencsére ehhez nem kell külön app, a Fotókon belül elég nyomva tartani az ujjunkat egy képen, majd az Elrejtést választani. 

 

Szürkeség

Bár az akkuval nem tudni, hogy mennyit spórolunk, trükknek jó, ha szürkére állítjuk a kijelzőt. Ehhez a Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek menüben kapcsoljuk be a Szürkeárnyalat opciót. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.