Hirdetés

Minden, amit ki kell próbálnod az iOS 8-ban - második rész



|

Összegyűjtöttünk néhány remek funkciót az iOS 8-ból - második rész.

Hirdetés

Az iOS 8 egy ideje már elérhető, ennek ellenére nem mindenki telepítette még a rendszert. Aki mindenesetre frissítette az Apple készülékét (vagy vett egy újat), az már sok apró trükkre rájöhetett az iOS 8-ban. Persze mindig vannak olyan opciók, amelyeket csak jóval később veszünk észre. 

Hirdetés

Legutóbb már mutattunk tíz érdekes tippet az Apple aktuális mobil operációs rendszeréről, most pedig összegyűjtöttünk tíz újabbat, amiket mindenképp érdemes lehet kipróbálni. Ezek következnek a lenti felsorolásban. 

 

Extra billentyűzetek

Az iOS 8-ban már nem csak az Apple gyári billentyűzetét lehet használni, hanem külső fejlesztőktől származó klaviatúrák is telepíthetőek. Ezekből ráadásul egyre több van, és már a kezdetektől jelen volt az Androidon oly népszerű SwiftKey és Swipe is. Ebben az írásunkban összegyűjtöttük az öt legjobb billentyűzetet az iOS 8-hoz. 

 

Gyors válaszok

Az új mobilos rendszerben gyors válaszírásra is van mód, rögtön az értesítésnél. Ennek a pontos megjelenése a jelenlegi beállításainktól függ, de természetesen ez módosítható. Ehhez a Beállításokban az Értesítések menüt kell keresni, majd az Üzenetekben megadni, hogy felül vagy középen jelenjenek meg az app értesítései. 

 

Mik követnek?

Az előző verzióhoz hasonlóan itt is egyesével szűrhetjük, hogy mely appok legyenek képesek követni a földrajzi helyzetünket. Adatvédelmi okokból erre nagy szükség lehet, elvégre nem szükséges az utolsó üzenetküldőnek is közzétenni, hogy hol vagyunk. A listát a Beállítások, Adatvédelem, Helymeghatározás menüben ellenőrizhetjük. 

 

A Mail app trükkjei 

A beépített Mail alkalmazás is sokat fejlődött, és többek között már gyors hozzáadást biztosít eddig ismeretlen kontaktok esetén is. Amennyiben egy levélen az ujjunkat balról jobbra húzzuk el, akkor olvasottként tudjuk megjelölni, ha jobbról balra, akkor pedig töröljük azt. Ha jobbról balra húzzuk, de csak részlegesen, akkor pedig a korábban megszokott menü ugrik fel. Új e-mail írásakor pedig többé nem kell piszkozatot menteni és kilépni, ha valamelyik appból plusz információt kell keresnünk a levélhez. Elég az írt levelet lehúzni a kijelző aljára, és máris nézhetjük a másik appot. 

 

Safari

A Safariban ha véletlenül bezárunk egy fület, akkor az oldalt hamar vissza lehet hozni. Elég új lapot nyitni, pontosabban a + jelet nem röviden, hanem hosszan nyomva tartani - és felugrik a legutóbb bezárt lapok listája. 

Biztonságos keresés

Az utóbbi hónapok kémkedési botrányai után talán nem kell bemutatni a DukcDuckGót. Az anonim keresőszolgáltatás a Safariban is alapértelmezetté tehető, ehhez pedig csak a Beállítások, Safari, Keresőmotor menübe kell ellátogatni. 

Minimalista főképernyő

A főképernyőn tartalmát komolyan meg tudjuk csupaszítani, méghozzá annyira, hogy azon csak egy ikon marad. Ha valakinek így jobban tetszik, egy ikon kivételével mindet a második, harmadik és további képernyőkre húzhatja. 

 

Buta mobilos oldalak

A mobilos oldalak ugyan a könnyebb kezelhetőséget és a kisebb adatforgalmat célozzák, néha mégis buták. A teljes oldal betöltéséhez a Safariban a címsorba kell nyomni, majd az ujjunkat lefelé húzni (a funkció nem minden oldalnál tökéletes). 

 

Ajánlott appok

A megújult App Store a földrajzi helyzetünk alapján is próbál appokat ajánlani. Ha ez valakinek nem tetszik, akkor kikapcsolhatja a funkciót a Beállítások, iTunes és App Store menüpont javasolt alkalmazások részénél. 

 

A Siri gépel

A Mail appban levélíráskor elegendő a mikrofonra nyomni a billentyűzeten, a Siri pedig lesi a szavainkat, és diktálás közben gépel is. Magyarul is jól működik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.