Hirdetés

PC-s trükkök, amik megkönnyíthetik a mindennapjaidat



|

Szeretnéd hatékonyabban és kényelmesebben használni a Windowst? Mutatunk pár trükköt, ami segíteni fog ebben.

Hirdetés

Csodálatos tulajdonsága a billentyűparancsoknak, hogy rengeteg feladatot felgyorsíthatunk, ha ismerjük a megfelelő kombinációkat. Mutatunk pár kevésbé ismert trükköt, amivel főleg a Windows, különösképp a böngészőfülek és a YouTube-videók kezelése válik kényelmesebbé.

A Microsoft a Windows 11-ben elég jól ráncba szedte az ablakkezelést abból a szempontból, hogy akár gombokkal, akár az egérrel pillanatok alatt kettő, három vagy akár négy ablakot is elrendezhetsz egymás mellett, pixelre pontosan. Erre az egyik remek módszer az, ha a [WIN] gombot nyomva tartod, és közben a nyilakkal mozgatod az éppen aktív ablakot. Ezt sokan tudják is, azt a trükköt viszont már jóval kevesebben ismerik, hogy ha a [WIN + Shift] kombinációt tartod lenyomva, és úgy használod a nyilakat, akkor az éppen aktív ablak a monitorok között ugrál.

Ha két monitort használsz, akkor általában a kiterjesztett nézet a legjobb választás, de néha előfordulhat, hogy tükrözni (duplikálni) kell az elsődleges monitor tartalmát - a [WIN + P] billentyűkombinációval válthatsz a két üzemmód között, sőt akár azt is kérheted, hogy a kép csak az elsődleges vagy csak a másodlagos monitoron jelenjen meg.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.