Hirdetés

Vendégeknek vendég WiFi-t! Számos előnnyel jár, ha csak körültekintően engeded rá őket az otthoni hálózatodra



|

Egyre több routerben lehet a vendégek számára egy külön Wi-Fi hálózatot létrehozni, amelyre csatlakozva az internet elérhető, más otthoni eszközeink viszont nem. Mutatjuk, hogyan lehet ezt a funkciót aktiválni.

Hirdetés

Egyre több eszköz csatlakozik az internetre, ezért nem biztos, hogy jó, ha a látogatóba érkező vendégek számára megadod a Wi-Fi hálózat kódját - persze a családtagok kivételt jelenthetnek, de esetükben is van előnye annak, ha inkább létrehozol egy vendég hálózatot. Az egyik előny rögtön az, hogy használhatsz MAC-szűrést a biztonságos hálózaton úgy, hogy közben a lista a vendég hálózatra nem érvényes. Ez a funkció persze routertől is függ, de jellemzően a MAC-szűrésnél be lehet állítani, hogy a szabály vonatkozzék-e a vendég hálózatra csatlakozó eszközökre vagy sem.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy minden eszköz biztonságáról csak és kizárólag a tulajdonosa gondoskodik - más szóval neked fogalmas sincs arról, hogy a rokonok által használt notebook vagy telefon jó kezekben van-e vagy sem. Ha nem, akkor könnyen lehet rajta vírus akár még úgy is, hogy arról tulajdonosa még csak nem is tud. A vendég hálózatra csatlakozva viszont ez számodra teljesen mindegy, mert ha vírusos is egy kütyü, a te eszközeidet nem tudja megfertőzni.

A vendég hálózat további előnye, hogy azt az otthoni, biztonságos hálózattól teljesen függetlenül működtetheted, így egy vendég biztosan nem fog tudni csatlakozni például az okosotthon rendszer központjához, a NAS-hoz vagy a biztonsági kamerához.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.