Hirdetés

Tízszer többet fogyaszt a PS3 mint a Wii



|

Egy átlagos hűtőgép ötször kevesebb áramot fogyaszt a Sony konzoljánál.

Hirdetés

 

Az ausztrál Choice ügynökség legújabb tanulmánya a PlayStation 3 konzolok fokozott energiaigényére hívja fel a figyelmet. A Sony konzolja ha be van kapcsolva, ötször annyit fogyaszt mint egy hűtőgép, és tízszer annyit mint konkurense, a Nintendo Wii.

 

Míg a Wii 2,97 kilowattóra áramot fogyaszt, addig a PS3 31,74 kWh-t. Nem jobb a helyzet az Xbox 360 esetében sem, ugyanis a Microsoft játékgépe 23,57 kWh áram árával terheli számlánkat.

 

A kutatásból okulva tehát jó tanácsként megfogadhatjuk, hogy ha nem használjuk PlayStationünket, vagy elmegyünk valahová, jobban tesszük, ha kikapcsoljuk. Egyes számítások szerint ha a konzol szinte állandóan bekapcsolva marad, akkor 40-50 000 forinttal is terhelheti az éves áramszámlánkat.

 

ps3.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.