Hirdetés

2020-ra lézerrel háborúzunk



|

Az amerikai légierő fő elhárító fegyverei a lézerek lehetnek 2020-ra.

Hirdetés

Miközben az US Army és a haditengerészet is saját fegyverzetének fejlesztésén munkálkodik, a legnagyobb ugrás elé kétségtelenül a légierő néz. Az Egyesült Államok Air Force részlege Hawk Carlisle tábornok szerint egy olyan lézerfegyveren dolgozik, amit hamarosan miden repülőgépre felszerelhetnek. Szerinte a nagy nap közelebb van, mint azt sok ember gondolná...

Hirdetés

A General Atomics által fejlesztett 150 kW-os HELLADS rendszer egyelőre abszolút vezető a témában, már a földi tesztjeiket végzik. A High Energy Liquid Laser Area Defense System rövidítése egy 1,3x0,4x0,5 méteres fegyvert takar, amit méreténél fogva gyakorlatilag bármilyen repülőgépre lehetséges telepíteni. A szimpla lítium-ion akkumulátorról működő egységet akár a DARPA 2018-ra ígért Predator C UAV-jára is minden nehézség nélkül felszerelhetik.

A jelenlegi lézereknél tízszer kisebb és könnyebb megoldás elsősorban a földi veszélyek ellen nyújthatna védelmet. A cél egy három köbméternél kisebb, kilowattonként öt kilogrammnál könnyebb rendszer létrehozása - a HELLADS-ot jelenleg Új-Mexikóban tesztelik aknavetők, rakéták, föld-levegő lövedékek és különféle földi és légi járművek ellenében. Ha a hadviselés jövőjének még korai is nevezni, a lézerfegyverek egyre fontosabb szerepet kaphatnak a közeljövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.