Hirdetés

3D-s nyomtatót visz az űrbe a NASA



|

Az űrben való gyártásra optimalizálták a NASA új nyomtatóját.

Hirdetés

A Földön kívül eddig soha nem használt eszközt visz az űrbe a NASA, méghozzá egy speciális 3D-s nyomtatót. A Nemzetközi Űrállomásra várhatóan szeptember 19-én induló SpaceX-4 rakományának a részeként felkerülő nyomtató nem volt kérdés, hogy előbb-utóbb eljut-e az űrbe, hiszen effajta eszközöket a Földön is előszeretettel használ a NASA. 

Hirdetés

A szervezet számára a Made in Space építette meg a kicsi, mikrohullámú sütő méreteivel vetélkedő nyomtatót. A rövidtávú cél az, hogy kiderüljön, a világűrben is lehet-e olyan pontos és erős termékeket gyártani a technológiával, mint a Földön. 

Hosszabb távon természetesen komolyan kiaknáznák a technológia lehetőségeit a világűrben, elvégre elég arra gondolni, hogy nem csak figurákat, helyben szükséges alkatrészeket is azonnal lehet így nyomtatni. A tervek szerint a jövőbeli nyomtatókhoz a NASA külsős kutatói is tudósai is hozzáférhetnek majd. Miután valamit megterveztek a bolygón, az űrállomáson már gyárthatnák is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.