Hirdetés

A 3D jövője a Microsoft szerint



|

Érintés nélküli gesztusos vezérlésen, tekintet követésen és szemüveg nélküli 3D megjelenítésen dolgoznak a Microsoft kutatói.

Hirdetés

A Microsoft kutatói a Kinect által használt megoldás után egy újabb érdekes gesztus alapú vezérlési technológián dolgoznak, amely nem csak érintés nélküli rajzolást tesz lehetővé, hanem képes lekövetni a szem mozgását is, hogy 3 dimenziós képet jelenítsen meg közvetlenül a felhasználó előtt. A Microsoft Research által feltöltött YouTube videón Steven Batchiche, a kutatóintézet alkalmazott tudomány részlegének igazgatója megmutatja, hogy mindez hogyan működik, valamint a technológiában rejlő potenciált is.

 



Mint látható, a gesztusos vezérlés a retroreflexiós kijelzőn alapul, amely képes a fenti projektor által vetített fény és a vetett árnyék alapján meghatározni a bevitt utasítást, majd azt elküldve a projektornak, kirajzolni a végrehajtás által produkált képet. Ennek köszönhetően immár nem kell az érintéssel történő vezérléshez ténylegesen megérinteni a képernyőt, elég felette kiadni az utasítást, amely Kinect szerű vezérlést biztosíthat.

A Steven Batchiche által bemutatott másik technológia szintjén figyelemreméltó, mivel az képes meghatározni a személy(ek) pozícióját, és az alapján változtatni a megjelenített (akár holografikus) képet. Végezetül fontos kihangsúlyozni, hogy még csak kísérleti projektekről van szó, így nem lehet azt megmondani, hogy lesznek-e belőlük kereskedelmi forgalomban megjelenő termékek, s ha igen, akkor mikor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.