Hirdetés

A Google Glass tudja, ha stresszesek vagyunk



|

A rengeteg szenzor minden apró változást feljegyez.

Hirdetés

Nem a legkönnyebb dolog megállapítani, megállapítani, pontosan mennyire is vagyunk stresszesek egy adott szituációban, a folyamatos pulzusszám-mérés nem minden esetben jelent megoldást. Szerencsére van megoldás, köszönhetően az MIT és a Georgia Tech mérnökeinek.

Hirdetés

A BioGlass névre keresztelt alkalmazás a Google Glass-en segítségével méri fel, mennyire is vagyunk feszültek. A szoftver szívritmus és légzési mutatókat is rögzít úgy, hogy a szemüvegbe épített gyorsulásmérőnek és giroszkópnak köszönhetően a legapróbb mozgásokat is érzékeli, de felhasználja a szemüvegbe épített kamerát is. Elméletileg az okosszemüveg önmagában elég ahhoz, hogy kiszűrjük a stresszes helyzeteket.

A szoftver jelenlegi változata csak rögzíti az adatokat, a jövőben azonban jóval többet szeretnének kihozni belőle. Az alkalmazás különböző tanácsokkal látná el a felhasználót, megtanítaná különböző stresszoldó légzési gyakorlatokra, vagy akár nyugodt dallamokat játszana. A használathoz egyébként nem is feltétlenül Google Glass-re van szükség, a tervek szerint bármilyen viselhető kütyüvel működik majd az alkalmazás, amelyben megvannak a szükséges szenzorok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.