Hirdetés

A Google kiveszi robotját a DARPA versenyéből



|

A katonai verseny helyett ezután a kereskedelemre fókuszálnak.

Hirdetés

A 2 millió dolláros Robotics Challenge egy, a DARPA (Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége) által meghirdetett verseny a világ legfejlettebb robotjai számára. A 3 éves verseny még alig járt a felénél, de már tisztán látszott, ki áll az élen: a japánok csapata, a Schaft. Ők már hetekkel a selejtezőkörök előtt a YouTube-on posztoltak videókat elképesztő robotjukról, ami könnyedén végrehajtotta az összes előírt feladatot. De a DARPA a napokban bejelentette, hogy a japán csapat kiszáll a versenyből.

Hirdetés

Ez a fordulat sok robotrajongónak csalódást okozott, akik így nem fogják látni a Schaft robotját élőben bizonyítani. Mégis számítani lehetett erre a fejleményre. A csapatot kimondottan erre a versenyre hozták létre, de az elképzeléseik megváltoztak, amikor a Google novemberben elhatározta, hogy megszerzi a céget.

A Google-felvásárlás kicsit kínossá tette a dolgokat. A verseny szervezői szerint a Schaft a védelmi minisztériumtól kapott pénzt, tehát lényegében a Google kapta azt a pénzt. Még tovább bonyolítja a dolgot, hogy a Google nemrégiben a Boston Dynamics-ot is felvásárolta, aki szintén részt vesz a versenyben támogatóként.

A Schaft szuperrobotja

Márciusban a Schaft bejelentette, hogy lemond a DARPA támogatásáról, de továbbra is a versenyben marad. Úgy látszik, a Google azóta meggondolta magát. „ A Schaft úgy döntött, visszavonul a döntőktől” – jelentette be a DARPA programmenedzsere, Gill Pratt. „A jövőben az első kereskedelmi termékük fejlesztésre koncentrálnak. Nagyon nehéz döntés volt ez számukra, de kiemelkedően teljesítettek a versenyben, és örömmel látjuk, hogy a kereskedelemben is remekelnek.”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.