Hirdetés

A Holdon lakhatnak az asztronauták



|

A NASA szerint hamarosan már a Holdon is megélhetnek a munkájukat végző asztronauták.

Hirdetés

A Hold mindig is nagy szerepet játszott az emberiség történetében. Hiedelmek, szokásosok, babonák és ünnepek kötődtek hozzá, a modern időkben pedig a sci-fi írók és játékkészítők egyik kedvenc témájává lépett elő. A földönkívülieknek üzenetet küldő NASA szerint valósággá válhat az eddig csak szimpla fikcióként létező terv, és hamarosan már emberek élhetnek a Holdon.

 

Hirdetés

 

Arról persze szó sincs, hogy a közeljövőben benépesítjük az égitestet, az űrkutatási hivatal csupán arra számít, hogy a Lunar Reconnaissance Orbiter által készített fényképeken is látható mélyedések némelyike egyfajta barlang vagy barlangrendszer bejárata. Ezekben az asztronauták pedig átvészelhetnék a sugárzást, a mikrometeoritokat és a nap-éj változáskor bekövetkező extrém hőmérséklet változást.

 

 

A barlangok létrejöttét számos esemény okozhatta, például a földalatti lávamozgások, ám „lakhatóságukról” és egyáltalán létezésükről megbizonyosodni csakis személyesen lehet. A NASA-ra tehát még sok munka vár, mielőtt az első űrhajós a Holdon éjszakázhatna, valószínűleg előbb fogják majd be a remélt aszteroidát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.