Hirdetés

A Hyperloop továbbra is csak vágyálom



|

Elon Musk embereket szállító csőpostája még mindig várat magára.

Hirdetés

Elon Musk már jóval azelőtt a Hyperloop-ról álmodozott, mielőtt nyilvánosságra hozta volna terveit erről a szállítóeszközről, mely 1200 km/h-val halad, és utasait San Franciscóból Los Angelesbe csupán 35 perc alatt elviszi. Musk 2013. augusztus 12-ig várt, ekkor mutatta be terveit, mely rögtön bekerült a köztudatba és megerősítette a Szilikon-völgyi gondolkodó nagyságát.

Hirdetés

Az ötlet annyira szokatlan és lenyűgöző volt, hogy mindenki felfigyelt rá: mi lenne, ha a repülők és vonatok helyett egy közel szuperszonikus szerkezet szállítaná az embereket, méterekkel a föld alatt. Napenergiával működne, 30 másodperces időközökkel indulna, és kiváltaná az utazás minden egyéb formáját, kivéve ha két part között, vagy az országon kívül akarunk utazni.

 


Musk összegyűjtött egy csapat mérnököt a Tesla Motorstól és a SpaceX-től, hogy kidolgozzák az úgynevezett „alfa” verziót. Már a terv bejelentése után is akadtak kritikusai a projektnek, de a tervező szerint az ötlet megvalósítható, ráadásul a töredékéből annak a pénznek, amivel tavaly kalkuláltak.

 


Egy évvel később, a kaliforniai nagysebességű-vonat projektje leküzdötte a finanszírozási problémákat, és kezdetét vette a megépítése. A Hyperloop azonban továbbra is csak vágyálom. Az internet közösségének megannyi próbálkozása ellenére, hogy a vágy valósággá váljon, egyelőre az emberi csőposta csak sci-fi koncepció maradt. Musk mindenesetre azt állítja, nem csak a fent említett két csoporttal fog együttműködni, hogy megvalósítsa terveit. Szerinte országszerte széles együttműködést és további modellezést igényelne a Hyperloop megvalósítása. Az egyetlen probléma csak az, hogy a Hyperloop ötlete még a földön sem valósult meg eddig.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.