Hirdetés

A Marsra menne a SpaceX



|

A SpaceX kereskedelmi űrtársaság vezetője már a Mars meghódítására készül.

Hirdetés

Az egyesült Államok Space Shuttle programjának leállítása után a NASA asztronautáinak egyre kevesebb lehetőségük van eljutni a Nemzetközi Űrállomásra. Az oroszokkal való együttműködésről politikai okokból jelenleg szó sem lehet, így az egyetlen reális alternatíva a SpaceX szolgáltatásainak igénybe vétele. Elon Musk, a kereskedelmi űrtársaság vezetője szerint két-három éven belül képesek lesznek rendszeres utazásokat végrehajtani a Föld és az ISS között Dragon űrhajóik második verziójával.

 

Hirdetés

 

Musk azonban ennél is tovább ment a napokban készült interjúban és kijelentette, hogy távlati céljuk a Mars meghódítása. Meglátása szerint a vörös bolygó kolonizálása az emberiség legnagyobb kalandja és túlélésének záloga lenne. Musk azt azért elismerte, hogy a Mars lakhatóvá tétele rengeteg munkát igényelne, azonban többek között a SpaceX közreműködésével Föld-szerű planétává lehetne alakítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.