Hirdetés

A NASA újra életre keltené a Kepler űrteleszkópot



|

Az űrügynökség augusztusban mondott le arról, hogy megjavítsa a meghibásodott eszközt. Most új tervel álltak elő.

Hirdetés

A NASA szakemberei idén augusztusban jelentették be, hogy nem tudják megjavítani a Kepler űrtávcső hibás stabilizátorait, ezért sorsára hagyják az eszközt. A stabilizátorok hibája miatt a teleszkóp nem képes pontosan bemérni a távoli naprendszerekben található exobolygókat. A mérnökök most új ötlettel álltak elő, amelynek segítségével újra üzembe helyezhető lehet a Kepler.

Hirdetés

A K2 projekt keretében a napszél segítségével stabilizálnák a távcsövet. A Kepler rendszerei napenergiával működnek; a napból kiszakadó fotonok „nyomása” folyamatosan dobálja az űrobszervatóriumot.

A kutatók úgy gondolják, hogy ha a napelemeket úgy állítják be, hogy párhuzamosak legyenek a nap körüli pályával, a teleszkóp stabilizálhatóvá válik, és képes lesz az űr megadott pontjaira fókuszálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.