Hirdetés

A robotpók oda megy, ahol ember még nem járt



|

Ahol az ember nem tud, vagy nem mer érvényesülni, ott jelenik meg a robotpók.

Hirdetés

A természet már számtalan ötletet adott arra, hogy az ember milyen robotokat készítsen el a saját munkájának megkönnyítése érdekében. Ilyenkor általában lemásolja az adott jószág mozgását, és annak életben maradási körülményeit. A Fraunhofer által tervezett robotpók is ugyanezt tudja, tehát a valódi pókok mozgását másolja, és a lábakat hidraulikus munkahengerek mozgatják. Ez a megoldás remek manőverezési lehetőségeket biztosít az egyenetlen terepen.

A legújabb modellek már ugrásra is tesztelve vannak, ezt pneumatikus rendszer biztosítja. A könnyű szerkezet, és a viszonylag olcsó felépítés miatt egy visszafogott költségvetésű szerkezetet lehet előállítani, mely olyan helyekre is el tud jutni, ahová az emberek nem tudnak, vagy nem szeretnének behatolni. Például bombafenyegettség, vagy sugárveszélyes területek felderítése esetén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.