Hirdetés

A rómaiak találták fel a svájci bicskát



|

Majd' kétezer éves lelet bizonyítja, hogy élt a Római Birodalom területén egy ember, aki jóval Svájc létrejötte előtt megalkotta az első multifunkciós szerszámot.

Hirdetés

Óhatatlanul a Brian élete című Monty Python klasszikus jut az ember eszébe, amiben a egy szónok épp a rómaiak ellen hergelné a tömeget, s ötletszerűen bedobja a kérdést, hogy mégis mit adtak nekünk a rómaiak. A válasz felsorolásától és a poénok felelevenítésétől most inkább eltekintenék, hiszen ez nem egy filmes site, ám a tény attól még tény marad, a svájci bicskát akár római bicskának is hívhatnánk a jövőben. A Cambridge városában találhatóFitzwilliam Museum gyűjteményét gyarapítja ugyanis egy Kr. u. 201 és 300 között, tehát a harmadik században készült eszköz, amely egyebek mellett kihajtható késpengét, villát és spatulát is tartalmaz. Szakértők szerint a vas és ezüst felhasználásával készített leletet étkezéshez használhatta tulajdonosa.
Szóval mit is adtak nekünk a rómaiak?



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.