Hirdetés

A sivatagban épít új gyárat a Tesla



|

A Nevadában épülő monstrum teljesen önfenntartó lesz.

Hirdetés

Néhány napja számoltunk be arról, hogy a Tesla és a Panasonic közös gyár létrehozását tervezi, ahol a cég elektromos autóinak akkumlátorait készítenék. A most napvilágot látott részletekből kiderül, hogy a terv egyáltalán nem légből kapott, az épület valóban megvalósul.

Hirdetés

A Gigafactory névre keresztelt központ a nevadai sivatag közepén jön majd létre, és bár rengeteg állam versenyzett azért, hogy a cég őket válassza új otthonául, az Elon Musk and Co. végül Reno mellett döntött. A gyár nem csak puszta méretét tekintve lesz óriási, beindítása 6500 új munkahelyet teremt majd a térségben. Nem csoda, hogy a helyi vezetés nagyon ragaszkodik a vállalathoz, már be is nyújtottak egy 1.25 milliárd dolláros támogatásról szóló kérvényt, hogy biztosan maradásra bírják a Tesla-t.

A készülő monstrum nap-, szél- és geotermikus energiát használ majd, melynek köszönhetően teljesen önellátó lesz. A tervek szerint 2020-ra 50 GWh-ra növelnék a gyár teljesítményét, ami gyakorlatilag megduplázná a Föld akkumlátorgyártási kapacitását. Bár az akkumlátorgyártás jelentősen visszaesett az elmúlt években, a Teslának sikerülhet az, ahol mindenki más elbukott, köszönhetően a Panasonic társulásának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.