Hirdetés

A SoftBank érző robotja vigyázhat a gyerekeinre



|

Az új, érzelmekkel rendelkező humanoid robot akár családtaggá is válhat.

Hirdetés

A SoftBank vezérigazgatója, Masayoshi Son karrierjének meglepő fordulatához érkezett. Egy Tokióban tartott konferencián mutatta be Peppert, egy humanoid robotot, aki többféle feladat ellátására képes, a gyerekfelügyelettől a bolti raktáros munkáig. Pepper meghajolva mutatkozott be, majd pózolt és fotózásra bíztatta a közönséget.

Hirdetés

Son „az első, érzelmekkel rendelkező személyi robotnak” nevezte Peppert. A robot az emberek viselkedéséből és együttműködéséből tanul, tapasztalatait egy felhőbe feltöltve tárolja és használja. Úgy tervezték, hogy a robot könnyen megtanulhassa, hogyan viselkedjen hétköznapi helyzetekben. Son rávilágított a különbségre Pepper „érzelmi motorja” és más humanoid robotok hagyományos programozása között.

Pepper alacsonyabb egy átlag magasságú embernél, mellkasán egy tabletszerű kijelző van, karját pedig ugyanúgy tudja mozgatni, mint egy ember. Lábai nincsenek, inkább kerekeken guruló sellőre emlékeztet. Son szerint 12 órát bír az akkumulátora.


A robot a SoftBank és a francia Aldebaran Robotics közti együttműködés eredménye. Korábban már szó volt arról, hogy a terméket a Foxconn fogja gyártani; a konferencián a Foxconn alapítója csatlakozott Son-hoz a színpadon, hogy kifejezze támogató szándékát. Son első fejlesztése volt ez a robotika terén, mely összefüggésben áll további terveivel, hogy Japán nagyobb problémáinak megoldására tervezzen eszközöket. Szószólója volt a zöld energia széleskörű terjesztésének, mellyel leválthatnák az ország nukleáris energiát termelő gyárait, valamint bejelentette: a SoftBank beszáll az egészségügybe is. A jövőben a SoftBank az idős emberek számára szeretne segítő robotokat tervezni. Pepper egyelőre két tokiói üzletben lesz kapható, mielőtt egész Japánban megkezdik terjesztését. Legemlékezetesebb talán az ára lesz: februártól az átlagos piaci ára 1900 dollár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.