Hirdetés

A tenyeredben is elfér a szupermini drón



|

Az Axis Vidiusra ennek ellenére kamera is került, és még regisztrálni sem kell.

Hirdetés

Mióta az FAA (Federal Aviation Administration) decemberben elindította regisztrációs programját, még a hobbi pilótáknak is be kell jegyeztetniük gépüket. Az első két napban máris 45 000 drón tulajdonosa került be a rendszerbe, amiért átlagosan 5 dollár körüli összeget kell fizetni - ezt január 20-ig egyébként elengedi a hatóság. Az Axis Vidius azonban olyan apró és könnyű lesz, hogy nem éri el az alsó határt, így regisztrálni sem kötelező.

Hirdetés

A 4,3 x 4,3 x 2,5 centiméteres quadrocopter pontos súlyát nem ismerjük, ám a fentiek miatt 250 grammnál mindenképpen könnyebb. 150 mAh-ás akkumulátorával nagyjából 5-7 percig bírja a levegőben, ezután körülbelül 20 percig kell tölteni USB csatlakozón. A 420 p-s kamera által rögzített képet WiFi-n keresztül okostelefonon követhetjük, az ingyenes Vidius Drone App segítségével pedig azonnal meg is oszthatjuk közösségi oldalakon, blogokon vagy e-mailben.

Az irányítás érzékenysége három fokozatban állítható, Trick Mode használatával pedig drónunk látványos manővereket hajt végre a levegőben - kezelése a mellékelt távirányító mellett okostelefonról vagy táblagépről is megoldható. Az Axis Vidius január 7-ig akciós áron, 75 dollárért rendelhető meg, utána már egy húszassal többet kell kiperkálni érte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.