Hirdetés

Agyi implantátummal kezelnék a mentális betegségeket



|

A DARPA szakemberei a PTSD-t és a hasonló betegségeket szeretnék gyógyíthatóvá tenni.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatórészlege, a DARPA szerdán jelentette be, hogy egy ötéves, 26 millió dolláros projekt keretében olyan agyi implantátumokat akarnak kifejleszteni, amelyek segítségével gyógyíthatóvá válhat a poszttraumatikus stressz szindróma (PTSD).

Hirdetés

A kutatók azt remélik, hogy az agyba ültetett elektródák és egy hozzájuk tartozó chip segítségével olyan információkat gyűjthetnek a PTSD-ről és más mentális betegségekről, amelyek elősegíthetik a kezelésüket. A tervek szerint a koponyacsont alá ültetett chip folyamatosan monitorozza majd a páciensek agyának elektromos aktivitását, és az így kapott adatokat vezeték nélküli kapcsolaton keresztül továbbítja a kutatókhoz. Az implantátumot a tünetek enyhítésére szolgáló elektromos stimulálásra is használnák.

A technológia kifejlesztésében két, egymástól függetlenül, eltérő módszerekkel dolgozó tudóscsapat – a University of California San Francisco és a Massachusetts General Hospital – tagjai vesznek részt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.