Hirdetés

Amerikai a legnagyobb (kém)műhold



|

Néhány napja bocsátotta fel az Egyesült Államok a világ legnagyobb műholdját. Rendeltetése ismeretlen.

Hirdetés

Gyaníthatóan nem az időjárás előrejelzésében, vagy tévéadások továbbításában lesz majd szerepe a NROL-32 kódnéven futó műholdnak, ugyanis az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Felderítési Hivatala (National Reconnaissance Office) számára fog adatokat gyűjteni.
Úgy stílszerű, hogy a legnagyobb műholdat a valaha épült legnagyobb rakéta, a Delta 4 segítségével állítsák Föld körüli pályára, amely történetesen a legnagyobb teljesítményre képes az összes, folyékony üzemanyagot égető hordozórakéta közül.
Bruce Carlson, az NRO igazgatója elmondta, hogy az NROL-32 egymaga képes lesz kiváltani több, még a hidegháború idején fellőtt, tervezett életciklusukat jóval meghaladva máig üzemelő kémműholdat. Az NROL-32 ráadásul csak az első a sorban, a Nemzeti Felderítési Hivatal az elmúlt két évtized alatt sosem tervezett ilyen sok műholdat pályára állítani. Carlson szerint már elöregedett az állomány, a három-öt, legfeljebb nyolc évre tervezett szatellitek már tíz-tizenkét, némelyikük húsz éve kering a Föld körül. Carlson azt sem mulasztotta el hozzátenni, hogy ezek a korosodó műholdak, melyeket a Szovjetunió fennállása idején terveztek és üzemeltettek, taktikai hírszerzési feladatokat látnak el a mai napig, hasznos értesülésekkel látva el őket a rosszfiúkról. Hogy az NROL-32 mely államon, vagy terrorista csoporton tartja majd figyelő szenzorait, legfeljebb találgatás tárgya lehet. 

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.