Hirdetés

Arcról személyiséget webkamerával?



|

Személyiség-elemzésre is alkalmaznák a magyar találmányt - jogellenesen?

Hirdetés

December negyedikei sajtótájékoztatóján igen meglepő bejelentéssel állt elő a magyar Facereading Kft. A cég fejleszti az elmúlt évek egyik legkiemelkedőbb mesterséges intelligencia szoftverét, mely egy igen szélsőséges megvilágítási viszonyok között is gyorsan, kis rendszerigénnyel működő alak- és arcfelismerő algoritmusra épül. A teljes rendszer alapja egy, a gépi látást lehetővé tévő berendezés. A rendszer a kamera által felvett képeket továbbítja a számítógép neurális hálójának, amely felismeri és értelmezi a „látottakat", akárcsak az emberi agy. Mindez olyan hatékonyan történik, hogy a berendezés mozgóképet, szélsőséges fényviszonyokat vagy zavaró hátteret is tud kezelni, akár 25 képet is felismerve másodpercenként.


A sajtó jelen lévő képviselői örömmel fogadták a sikeres fejlesztés hírét, melyet kiválóan lehet alkalmazni beléptető és ellenőrző rendszerekhez, de akár házilag módosított gépkocsi alvázak felismerésére is. A tájékoztatón azonban egy nagyon vitatott alkalmazásról is beszámolt a fejlesztő cég, melynek megítélése a jelenlévők körében már koránt sem volt egyöntetűen pozitív.

 

A vitatott vívmány a FaceReading, a fentebb leírt gépi látásra épülő épülő technológia, amelynek segítségével a gyártó szerint másodpercek alatt nagy pontossággal állapítható meg bárki személyisége és alapvető viselkedési jellemzői. A világújdonság a Facereading Kft. szerint mérföldkövet jelent a humánerőforrás menedzsmentben, hatékonyan segítve többek között a kiválasztást, a kompetencia elemzést, a vezetői tanácsadást, a csapatépítést és a trénerképzést.

 

 

faces.jpg

 

A cég az arcelemzésre mint több évszázados tudományra hivatkozott, amelyet a mai napig a világ számos tudományos intézetében kutatnak, módszertanilag fejlesztenek. Az arcelemzésből származó megállapításokat és következtetéseket több szakterület is hasznosítja, a módszer napjainkban mind szélesebb körben terjed például a HR tanácsadás nemzetközi gyakorlatában. A FaceReading Kft. által létrehozott eljárás a hagyományos módszereket kiegészítve jelentősen növeli hivatott a kiválasztás beválásának hatékonyságát.


Valószínűleg olvasóinkban is sok kétely és kérdés merült fel a Facereading kapcsán, így hamarosan bővebb anyaggal jelentkezünk majd.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.