Hirdetés

Az internetről tanul főzni a jövő robotja



|

A RoboHow segítségével a robotok az internetes információkból tanulhatnak meg új dolgokat.

Hirdetés

Nagyjából három éve fut a RoboEarth névre hallgató projekt, aminek lényege, hogy a robotok egymástól tanulhassanak el új műveleteket és feladatokat. A berlini University of Bremen Institute for Artificial Intelligence részlege ezt a megoldást kívánja továbbfejleszteni. A RoboHow célja, hogy az interneten fellelhető, emberek számára készült információkat ezek az elektronikus segítők feldolgozhassák, megérthessék és megtanulhassák.

 

Hirdetés

 

Gyakorlati példával élve ez annyi jelent, hogy házi robotunk rákeres egy receptre egy weboldalon, majd a talált instrukciók alapján elkészíti azt. A művelet természetesen jóval bonyolultabb, mint hogy angol vagy magyar nyelvet fordítsunk 0-1 formátumra, hiszen a gépnek azt is meg kell tanulnia esetünkben, ami az ember számára egyértelmű, például a sütő kinyitása.

 

 

A főzés persze csak egy szemléltető eszköz a RoboHow számos lehetséges felhasználási területe közül, ám könnyen lehet, hogy a közeljövő robotjai már könnyeben és többet tanulnak majd, mint az átlagos iskolások.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.