Hirdetés

Az MIT programja felismeri a veszélyes környékeket



|

Az algoritmus a Google Street View képei alapján dolgozik.

Hirdetés

Mi emberek általában gyorsan tudunk dönteni, ha egy környék lakóit és az ottani életminőséget kell megítélni. A frissen vágott gyep egy virágos, kertvárosi részen jót jelent, míg az omladozó házfalak, összefirkált falfelületek és a szétdobált szemét általában arról árulkodik, hogy bizony nem a világ legjobb környékén járunk.

Hirdetés

Hasonló helyzetekben a számítógépek eddig igencsak meg voltak lőve, az MIT kutatóinak hála azonban ez hamarosan megváltozhat. A szakértőkből álló csoport egy olyan, önmagát tanító algoritmust alkotott, amely az emberekhez hasonló pontossággal képes döntést hozni ilyen helyzetben. A kód több millió Google Street View képet dolgoz fel, amelyeket összevet a város kulcsfontosságú helyeivel különböző bűnelkövetési rátákkal is.

Ha a számítógép az algoritmust használva megtanulja a döntési folyamatot, meglepően effektíven dolgozik. Bár az emberek még mindig gyorsabban navigálnak át egyik helyről a másikra, a gép jóval pontosabban tippeli meg a cél távolságát, pusztán a képek alapján. Bár még jó ideig nem találkozunk majd a technológiával, az algoritmus segíthet a különböző navigációs alkalmazásoknak, hogy a felhasználók elkerüljék a város legdurvább részeit, így mindig tudjuk majd, mire számíthatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.