Hirdetés

Az Oculus Rift kijelzője egy Galaxy Note 3-ból van



|

A túlhúzott kijelzőn még az érintőpanelt is meghagyták.

Hirdetés

Két hónappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy a Samsung is beszáll a virtuális valóságba, méghozzá az Oculus Rift fejlesztőinek segítségével. A cég saját szemüvege nem különálló eszközként funkcionálna, hanem a telefonunk kijelzőjét használná megjelenítési célra. Ahogy most kiderült, az Oculus Rift is pontosan ezt teszi.

Hirdetés

Az Oculus Rift második generációs fejlestői készletét, a DK2-t néhány nappal ezelőtt kezdték el kiszállítani a fejlesztőknek. Napjaink egyik legérdekesebb kütyüje azonban nem csak új technológiákkal dolgozik, a kijelzőt például a Galaxy Note 3-bóül vették át. Az eszközt az iFixit bontotta szét, és akkor fogtak gyanút, amikor a kijelzőt egy vékony gumi tokban találták.

Az Oculus Rift központi része egy 5,7 hüvelykes Super AMOLED kijelző, amely 960*1080-as felbontásra képes. A Samsung ugyan csak 60 Hz-en használja az eszközt, az Oculusnál 75-ig húzták, hogy gyorsabb képfrissítéshez jussanak. A kijelzőt olyannyira egyben hagyták, hogy hogy a Home gombnak és a kamerának hagyott lyukak, sőt, még az érintőpanel is rajta maradt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.