Hirdetés

Az Avatar után James Cameron az űrben bányászna



|

Múlt hét kedden jelentették be a Planetary Resources Inc-t, mely az aszteroidákon folytatna bányászati tevékenységet.

Hirdetés

A milliárdosokból és korábbi NASA kutatókból álló cég azt állítja, hogy "dollármilliárdokkal növelhetik a GDP-t és biztosíthatják az emberi jólétet". A befektetői csoport, valamint a tudósok által alkotott vállalkozás névsora igen érdekes, többek között benne van Larry Page és Eric Schmidt a Google-től, James Cameron (akinek az Avatar című filmjében pont egy űrbányászati cég képviselte a gonosz oldalt) , Charles Simonyi, a Sherpalo alapítója és a Google igazgatósági tagjaként K. Ram Shriram, és Ross Perot Jr, a Hillwood és a Perot Csoport elnöke.

Elsőre talán kivitelezhetetlennek tűnik a vállalkozás, de a tagok szerint mindössze néhány év szükséges ahhoz, hogy mindez valósággá váljon, mivel már korábban is számos terv és elképzelés látott napvilágot az aszteroidák bányászatával kapcsolatban. Szerencsére még csak el sem kell utazni messzire, sok aszteroida kerül a Föld közelébe, és ezek ideális célpontjai lehetnek a bányászati tevékenységnek. Ha mindez valóban megvalósul, akkor egy új hajnal virrad az emberiségre. A holnapi napon a cég sajtótájékoztatót tart a seattle-i Repülési Múzeumban, ahol a részletesebben is beszámolnak a tervekről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.