Hirdetés

Beismerte tévedését az MPAA



|

Mégsincs annyi letöltő.

Hirdetés

Most azonban az MPAA „emberi hibára" hivatkozva közölte: a tanulmányban közzétett szám helytelen, a veszteségnek mindössze 15 százalékát próbálják az egyetemisták nyakába varrni. Az MPAA nyilatkozata szerint még ez a szám is igen jelentős, és továbbra is kérik az egyetemek, főiskolák vezetőségét, hogy segítsenek letörni az illegális állománycserét.

 

Mark Luker, az Edacuse egyetem IT-csoportjának vezetője másképp látja a helyzetet. Szerinte a tanulmány továbbra sem veszi figyelembe, hogy az egyetemisták 80 százaléka nem él a campuson, és nem feltétlenül használja az egyetemi hálózatot, így a 15 helyett a 3 százalékos becslés sokkal helytállóbb.

 

A tanulmány azt állítja: az amerikai filmipar 6,1 milliárd dollárral lett szegényebb világszerte, a veszteség legnagyobb része pedig nem Amerikában keletkezett, a tipikus kalózt pedig 16-24 éves férfiként azonosította. Az MPAA mostani állítása szerint az apró tévedésen kívül minden más szám teljesen helyes, de most egy harmadik féllel is igazoltatni fogják (legalábbis megpróbálják) az adatok hitelességét.

 

„Nagyon komolyan vesszük ezt a hibát, és azonnal megvizsgáljuk, mi okozhatta, illetve hogyan igazolhatnánk a legújabb jelentés adatait." - áll a csoport nyilatkozatában.

 

Az MPAA HD DVD-t venne.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.