Hirdetés

Beszélget és fényképekhez pózol a robotnő



|

Jia Jia nemcsak félelmetesen élethű, de valódi emberekkel is eldiskurál.

Hirdetés

Ha robotok fejlesztéséről hallunk, még mindig nem az emberhez hasonló megoldások jutnak az eszünkbe elsőként. Az egyre intelligensebbé váló gépek márpedig nem csak munkához, kutatásokhoz és fejlesztésekhez lehetnek hasznosak, sok tudós célja, hogy egyre humánabb módon viselkedjenek. Jia Jia például már beszélgetni is tud...

Hirdetés

Az University of Science and Technology of China csapata három év alatt építette meg női robotját. Céljuk az volt, hogy alkotásuk képes legyen kommunikálni, ajkainak és testének mozgatásával pedig természetesnek ható módon kifejezhesse érzelmeit. A bemutató alapján egészen jól reagál a hozzászólásokra, volt, akit felszólított, hogy ne fotózza őt túl közelről, mert arca előnytelen lesz a képen.

Jia Jia fejlesztői szerint ez még csak egy korai verzió, a 2.0 már ismerni fogja a deep learning technológiát, képes lesz leolvasni érzelmeinket arcunkról és komolyabb interakcióba lépni az emberekkel. A humán robot tömeggyártását egyelőre nem tervezik, megtekinteni április 21-23 között lehet majd a kínai International Technology Fair alatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.