Hirdetés

Chicago: az okosváros egyre közelebb van



|

Chicagóban most éppen okoslámpákat telepítettek, melyek különböző dolgokat tudnak mérni.

Hirdetés

Nem olyan rég Chicagoban egy arcfelismerő szoftver találata alapján tartóztattak le és ítéltek el egy rablót, most pedig Chicago városatyái olyan lámpákat telepítettek, amelyek mérik a környezetük tulajdonságait.

Hirdetés

A lámpák szenzorokkal vannak felszerelve, és hálózatban állnak egymással. Mérik a gyalogosforgalmat, mégpedig a mobiltelefonok cellainformáció alapján, a levegő minőségét, és a hangszennyezettséget is, többek között. A hivatalos cél Charlie Cattlett elmondása szerint a biztonság növelése, és a várostervezés elősegítése. Ugyanakkor az orwelli hang miatt nem kell aggódni, mert a gyűjtött adatok névtelenek, a lámpák nem készítenek fényképeket, illetve nem is azonosítják az embert külön-külön.

(Kép forrása: Adventurecaravans)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.