Hirdetés

Chicago: útban az okos város felé



|

Chicagóban egy rablót egy arcfelismerő szoftver találata alapján ítéltek el. Megvalósulthat a Watch Dogs által mutatott jövő?

Hirdetés

Nem olyan rég jelent meg a Watch Dogs című videojáték, melynek koncepciója szerint Chicagoban egy különleges számítógépes rendszer van, melyet feltörve a játék főhőse megszerezhet minden adatot, amelyre szüksége van küldetése befejezéséhez, illetve annak segítségével bárkiről megtudhat bármit.

Hirdetés

Most egy helyi bíró ítélt el egy rablót, bizonyos Pierre Martint. Az ítélet különlegessége az, hogy az nem (csak) szemtanúk tanúvallomásán alapszik, hanem egy különleges arcfelismerő szoftver azonosítása alapján. A letartóztatás ennek találata illetve a kőrözési fantomrajz összehasonlítása alapján történt. A szoftvert körülbelül 1000 dolláros havi áron bérelhetik a városok, egyetlen hátulütője, hogy csak olyanok azonosítására alkalmas, akik már szerepelnek valamilyen bűnügyi nyilvántartásban, első letartóztatások esetén nem nyújt segítséget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.