Hirdetés

Ejtőernyős ugrás a világűr határából - elképesztő fotó és videó



|

A Red Bull űrugrója most már hivatalosan is Felix Baumgartner, aki arra készül, hogy Joe Kittinger 1960-as világrekordját megdöntse, vagyis jármű nélkül lépné át a hangsebességet.

Hirdetés

Joe Kittinger 1960-ban 31 kilométer magasból ugrott védőruhában, a Red Bull szervezésében Felix Baumgartner várhatóan 36 500 méter magasságból ugrik ki egy hőlégballonból. A napolban sikerült az első próbaugrása, amelyről csodás fotókat láthatsz ezen az oldalon.


Kittinger rekordját többen is próbálták már megdönteni, de eddig még senkinek sem sikerült. Egy ilyen magasság már azt jelenti, hogy az ember a sztratoszférában kezd el zuhanni, -50 fokos hidegben, és 1100 km/órát meghaladó sebességet érhet el. Több egészségügyi szakértő szerint ez az emberi szervezet számára végzetes lehet, ezért nem is tartják jó ötletnek Felix Baumgartner akcióját.

Az első kísérlet mindenesetre sikeres volt, íme a látványos videó az esemény előtti felkészülésről:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.