Hirdetés

Élő dino-szafari Dubaiban (video)



|

A víz alatti luxushotel és a sivatagi sípálya után Dubaiban életre kel a Jurassic Park.

Hirdetés

A szerény kivitelezés vagy a visszafogott tervezés eddig sem volt jellemző a sivatagi város befektetőinek gondolkodására, sőt az sem újdonság, hogy az elképzelhetetlen ötletek is megvalósulnak. A Restless Planet névre keresztelt projekt már régen túl va a tervezési fázison, olyannyira, hogy 2008-ban már látogatókat is fiogad majd. 

 

restless_planet2.jpg

 

A 100 millió évvel korábbi világot bemutató parkra nem is a kiállítás vagy a múzeum a legjobb kifejezés, sokkal inkább illik rá az állatkert vagy a szafari szó. Persze, valójában nem keltik majd életre a dinoszauruszokat, „csupán" roborok fogják majd mozgatni az életnagyságú lényeket. A Restless Planet 1,1 milliárd dolláros (vagyis közel 200 milliárd forintos) költségvetésében 40 faj 110 egyedének életre keltése, és további attrakciók sora is benne van.

A projekben olyan neves szakértők működnek majd közre, mint a Jurassic Park filmekben Spilberg tudományos tanácsadójaként jegyzett Natural History Museum dinó szakértői, vagy a Kokoro Dreams, akik már több mint 500 őshüllő-robot megszületésénél bábáskodtak.

 

restless_planet3.jpg
 

 

A hírek szerint a tervezők a legapróbb részletekre is figyelnek majd, így tudatos lesz a robotok egymás közötti, illetve a látogatók felé irányuló „kommunikációja". Egyes robotok megszaglásszák a majdani látogatókat, a T-Rex pedig például a piros ruhás vendégeket nézi majd ki magának, hogy jó közelről az arcukba üvölthessen. Utóbbi robotot ízelítőként már ki is állították az egyik helyi bevásárló központban, az alábi videón megtekinthető.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.