Hirdetés

Elon Musk hipervasútja újabb partnerekre talált



|

Egyre több cégcsatlakozik a Hyperloop fejlesztéséhez, ami alapjaiban reformálná meg a tömegközlekedést.

Hirdetés

Elon Musk sohasem gondolkodott kicsiben, hol az autóipart, hol a világűrt hódítaná meg. Eddigi talán legvadabb ötlete a Hyperloop volt, ami egy légritkított, zárt csőben közlekedtetne szinte felfoghatatlan, 1220 km/h-ás sebességgel kapszulákat. Az ötödik szállítási rendszernek elkeresztelt technológia eredetileg az Egyesült Államok tömegközlekedését reformálta volna meg, a beláthatatlan magasságra rugó költségek miatt viszont egyelőre csak teherszállításra használnák.

Hirdetés

A különc zseni ezúttal inkább csak bedobta az ötletet a közösbe, nem tervez személyesen bábáskodni a projekt felett. A Hyperloop Transportation Technologies azonban így is komoly partnerekre talált, éppen most jelentették be számos fontos szerződés megkötését. A vákuumpumpákban utazó Oerlikon Leybold, az építészeti dizájnnal foglalkozó Hodgetts+Fung és az új World Trade Center felhúzásában is közreműködő Aecom mérnökei ezentúl a hipervasút fejlesztésénél is ott lesznek.

Mindannyian előzetes fizetség nélkül, részvények ellenében vállalták a munkát, ami nyilván csak akkor ér valamit, ha valóra válik a projekt. Carl Brockmeyer az Oerlikontól elmondta, hogy hat szakemberből álló csapatuk most azon dolgozik, hogyan lehet egy 700 mérföld hosszú csőben alacsonyan tartani a nyomást. Szerinte ez technikai oldalról nem kihívás, inkább azzal lesz a probléma, hogy a vákuumpumpák ne igényeljenek a napelemek és a szélerőművek által maximálisan biztosíthatónál több energiát. Vajon lesz még a mi életünkben, aki Hyperlooppal szeli át az USA-t?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.