Hirdetés

Elsősorban szadisták a netes trollok



|

Ezen felül a machiavellizmus, nárcizmus és pszichopátia sem áll távol tőlük.

Hirdetés

Az internetes trollokat feltehetően senkinek sem kell bemutatni, a weboldalak véleménynyilvánításra kitalált részlegeiben időnként mindenféle értelmes vitát és társalgást – tipikusan valódi személyazonosságuk vállalása nélkül – ellehetetlenítő személyek miatt egyes publikációk inkább teljesen meg is szüntették a hozzászólás lehetőségét. A trollok nyilvánvalóan kellemetlen személyiségek, azonban a Manitobai Egyetem három kutatója szerint a véltnél is mélyebb a nyúl ürege.
 

Hirdetés


A két online felmérésen alapuló, 1215 fős mintán végzett elemzésük alapján a megkérdezettek 41,3 százaléka szinte egyáltalán nem kommentelt, míg mennyiségre a tökéletes ellentétüket a válaszolók 5,6 százaléka képezte. Utóbbi kis tábor nem csak hogy rendkívül aktív, de esetükben átlag alatti helyett magasan átlag feletti mértékben figyelhetőek meg szadista (mások szenvedésének élvezete), machiavellista (mások manipulálására és becsapására való hajlandóság), nárcista (önzés és önimádás) és pszichopata (a megbánás és empátia hiánya) személyiségjegyek.
 


„A trollok és szadisták egyaránt szadisztikus vidámságot éreznek a másoknak való szenvedés okozásakor. A szadisták csak szórakozni akarnak, az internet pedig a játszóterük” – írták a kutatás készítői.


(Forrás: Slate, The Verge | Fotó: Mike Lewinski)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.