Hirdetés

Eső működtette eszközök?



|

A lehulló vízcseppek adnák a működéshez szükséges energiát.

Hirdetés

 

Jean-Jacques Chaillout és kollégái a franciaországi Atomenergia Bizottságban arról álmodoznak, hogy a jövőben az egyes készülékek működéséhez szükséges energiát a természetből állítják elő: az eszközöket az eső látná el energiával.

 

A kutatók vizsgálatai azt az eredményt hozták, hogy piezoelektromos anyagra hullva egy esőcsepp 1 nanojoule és 25 microjoule közötti energiát képes leadni.

 

Noha ez arra biztosan nem lesz elég, hogy a WoW-függő játékosok ingyen hódoljanak kedvenc hobbijuknak, egyes mérőműszereket ezzel a módszerrel elláthatnak majd a jövőben energiával. Persze csak akkor, ha nem sivatagos területről van szó...

 

waterdrop.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.