Hirdetés

EU: az illegális zeneletöltés nem okoz kárt



|

A jogvédők valószínűleg nem értenek egyet a kutatás konklúziójával.

Hirdetés

Valószínűleg nem mindenkinek tetsző tanulmánnyal állt elő az Európia Unió Közös Kutatóközpontja (Joint Research Centre), ugyanis a szervezet illegális zeneletöltők szokásait vizsgáló legújabb tanulmánya szerint a törvénytelen beszerzésnek nem hogy negatív kihatása nincs a digitális zeneterjesztésre, de minimális mértékben talán még növeli is az eladásokat.


„A minta alapján úgy tűnik, hogy a legális zenevásárlások nagyja nem történt volna meg, ha a letöltők elsőként nem érték volna el a számokat illegális csatornán keresztül” - áll a 16 ezer európai személy szokásait elemző jelentésben. Érdekes módon a dokumentum szerint az egyre népszerűbb online zenestreamelő szolgáltatásoknak egyelőre nincs kimutatható hatásuk a digitális eladásokra.


Természetesen a kutatók nem állítják, hogy az efféle letöltögetés nem lenne morálisan megkérdőjelezhető és törvénytelen, ám számottevő anyagi veszteséget látszólag nem okoz magának a zeneiparnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.