Hirdetés

Extrémen hőálló chipek a NASA-tól



|

A NASA úgy döntött más oldalról közelíti meg a hűtéstechnológiát. Az új ötlet jegyében mellőzi azt. Az új chip akár 1700 órán át is képes üzemelni 500 Celsius-fokban.

Hirdetés

 

A szilícium komoly hátránya, hogy megfelelő hűtésről kell gondoskodni a jelenlétében. Ezért a szakemberek hiába próbálnak újat, merészet alkotni, figyelniük kell arra, hogy a rendszer hűtése kielégítő legyen.

 

A NASA tudósai azonban más oldalról közelítették meg ezt a problémát. A hűtést, mint felhasznált technológiát, teljesen szükségtelenné szeretnék tenni. A NASA új chipje az extrém hőmérsékleteknek is képes ellenálni - az eszközt már tesztelték is.

 

Az új chip 500 Celius-fokon folyamatosan üzemelt, méghozzá 1700 órán át.

 

nasa.jpg

 

A hűtési folyamat szükségtelenné tétele mellett ez a fejlesztés minden területen új lehetőségeket nyit: immáron a zord körülmények között végzett munka is lehetséges, különösebb problémák nélkül.

 

A megnövekedett biztonság, és az így új dimenziókba lépő űrexpedíciók mellett a NASA szerint az új technológia a sugárhajtóművek esetében is különösen hasznos lehet, amelyek így jobban kímélnék a környezetet.

 

Míg az űrben elsősorban a Vénusz bolygó expedíciója során szeretnék kihasználni az új lehetőségeket, addig a Földön főként olaj-fúróüzemekben, és motorokban kaphat fontos szerepet az új megoldás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.