Hirdetés

Félmillió dollárért repülhetünk a Marsra



|

Mindig akad egy olyan vállalkozás, amely még lehetetlenebb célokat tűz ki maga elé. Most éppen a SpaceX projekt a befutó a Marsra tervezett űrturizmussal.

Hirdetés

Talán ismerős még a Virgin Galactic vállalkozás, a különc milliárdos, Richard Branson nevével fémjelzett projekt tényleg emberközelbe hozza az űrrepülés fogalmát. Azt gondoltuk, hogy ennél tovább már nem merészkedik senki, de a SpaceX (a NASA egyik beszállítója) nevű vállalat még távolabbra nézett. Egészen pontosan a Marsig.



Már hónapok óta cikkeznek a lapok arról, hogy a Falcon 9 típusú kilövő és Dragon szállítókabin segítségével a SpaceX Mars-utazást kínál majd az embereknek, de a napokban az is kiderült, hogy mibe is kerül ez az egész hóbort: egészen pontosan fél millió dollárt (kb. 100 millió forintot) kell majd fizetni egy ilyen egzotikus utazásért. Ez persze egy mai kalkuláció, és mivel a projekt gyerekcipőben jár, nem kell nagyon kapkodni a megtakarítással. Várhatóan olcsóbban, de csak 20 év múlva lehet ebből bármi is, mindenesetre érdekes látni, hogy az űrturizmus hogyan fejlődik.

A Virgin Galactic már 500 jegyet eladott, tehát láthatóan van igény az ilyesmire.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.