Hirdetés

Fizikai memória bővítése, de nem számítógépben



|

A számítógépünk memóriájának bővítése megszokott dolog, de a sajátunk nem. Pedig milyen hasznos lenne!

Hirdetés

Képzeljük csak el, hogy behelyezünk egy memória kártyát az agyunkba, és irány a nyelvvizsga, vagy egy műveltségi vetélkedő, ahol meg sem állunk a fődíjig. A jelek szerint ez talán nincs is olyan messze, ugyanis a Dr. Theodore Berger (University of South California's Viterbi School of Engineering) vezette kutatócsoport patkányokon tanulmányozta a rövidtávú memória kémiai kölcsönhatásait, és a tapasztaltak alapján létrehozott egy olyan "protézis" chipet, mely elektródákon keresztül javítja, és bővíti a memória működését, illetve kapacitását.

"Felkapcsolunk egy kapcsolót, és a patkány emlékezik, majd pedig lekapcsoljuk és nem elfelejt mindent" - mondta Dr. Berger. "Az integrált kísérleti modellezések alapján elegendő információval rendelkezünk ahhoz, hogy valós képet kapjunk az emlékek neurális kódolásáról, így a chip a beültetése után képes valós idejű azonosításra és kódolásra, és együttműködik a meglévő emlékekkel, tudással, és serkenti az agyi működést." Nem nehéz belátni, hogy ez a technológia mit jelenthet az Alzheimer-kórban, vagy egyéb neurológiai betegségben szenvedő embereknek. A kísérletek következő fázisában majmokon próbálják meg ugyanezen eredményeket elérni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.