Hirdetés

Flörtölő robotok



|

Az online ismerkedés során nem csak szívünket lophatják el.

Hirdetés

Régóta kísérleteznek már mesterséges intelligenciával bíró chatrobotok kifejlesztésével – több-kevesebb sikerrel.

 

Meggyőző online flörtölést folytat viszont egy robot orosz chatszobákban, személyes adatokat kicsalva a mit sem sejtő partnerkeresőktől. A CyberLover névre keresztelt bot algoritmusa elég jó ahhoz, hogy fél óra alatt akár tíz áldozatból is kiszedje, amit meg akar tudni - majd a zsákmányt szép, kivonatos formában gazdái elé teszi.

 

Ezzel aztán már bármit kezdhetnek a hackerek - a személyazonosság-lopástól a spammelésig. Egyelőre ugyan a biztonsági cégek jelentési szerint csak orosz nyelvű közösségi oldalakon és chatszobákban jelent meg a CyberLover, mégis érdemes óvatosnak lenni. Ugyan a legtöbb internet-felhasználó már lassan megtanulta, hogy nem nyitunk meg kicsit is gyanús csatolmányokat, nem klikkelünk le minden linket, egy személyes beszélgetés során az emberek többsége mégis gond nélkül elárul magáról mindent, fotókat, elérhetőségeket küld.

 

Önök ne tegyék!

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.