Hirdetés

Fotókkal, videókkal, üzenetekkel bombázzuk meg a Marsot



|

Amerikai egyetemisták Buzz Aldrin és a NASA segítségével digitális időkapszulát küldenek a bolygóra.

Hirdetés

Az MIT diákjai más egyetemeken tanuló társaikkal közösen különleges időkapszulát építenek. Azt remélik, több tízmillió, a világ különböző országaiban élő emberektől összegyűjtött üzenetet, fényképet és videót helyezhetnek majd el a „digitális kapszulában”, amelyet a Marsra szeretnének elküldeni.

Hirdetés

Ha összejön, a „Time Capsule to Mars” névre keresztelt projekt lehet a világ első közösségi forrásból finanszírozott, diákok vezette űrmissziója. A The Boston Globe cikke szerint a kapszulát három Cubesat műholddal akarják célba juttatni. A kísérlet keretében több újonnan kifejlesztett, viszonylag olcsó technológiát is tesztelnek majd; remélik, ezzel hozzájárulhatnak egy emberes Mars-expedíció elindításához. Emily Briere, a Duke University diákja, a projekt egyik vezetője a lapnak nyilatkozva azt mondta, „szeretnénk emlékeztetni a közvéleményt, azért léptünk ki az űrbe, hogy előrevigyük az emberiséget.”

A kapszulát a tervek szerint 2017-ben indítják el a vörös bolygó felé; a projekt az előzetes számítások szerint 25 millió dollárba kerül majd. Persze, mivel számos olyan technológiát is használnak, amelyeket eddig még senki sem tesztelt, könnyen előfordulhat, hogy el kell halasztaniuk a kilövést.

A projektet tanácsadóként több ismert űrhajós – köztük Charlie Precourt, Kent Rominger, és Edwin „Buzz” Aldrin – is támogatja. A diákok a NASA-tól is segítséget kapnak majd – ahogy a Boeingtől, a Lockheed Martintól és egy bostoni székhelyű nonprofit-szervezettől, az Explore Marstól is. A felajánlásokat és az üzeneteket a Time Capsule to Mars weboldalán várják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.