Hirdetés

Gyorsabban zuhan a NASA műholdja, mint kellene



|

Az elszabadult műhold néhány nap múlva becsapódik a felszínbe.

Hirdetés

A NASA alkalmazottai most minden bizonnyal lélegzetüket visszafojtva figyelik, hogy mi lesz a sorsa a szombaton becsapódó Upper Atmosphere Research Satellite-nek (UARS - Felső Atmoszféra Kutató Műhold), mivel a műhold gyorsabban zuhan, mint ahogyan tervezték. A tudósok szerint a légkörbe érve a műhold legtöbb része elég, de így is lehetnek a hat tonnás szerkezetnek olyan darabjai, melyek elérik a felszínt.

 

 

A 400-500 kilométeren szétszóródó alkatrészek esetében igen kics, 1:3200-hoz az esély, hogy valakit fejbe csapjon egy ilyen, és eddig még nem is volt rá példa. A NASA inkább azt tartja fontosnak kiemelni, hogy a megtalált darabokat a civil emberek nem vihetik haza, mivel ezek az állam tulajdonát képezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.