Hirdetés

IBM: a kvantum komputer közelében



|

Apránként, de a technológia fejlődésével egyre közelebb kerülünk a kvantumszámítógépek világához. Az IBM eredményei legalábbis erre engednek következtetni.

Hirdetés

Az IBM újabb lépéssel közelebb került a szilícium-technológia jövőjét meghatározó technológia megvalósításához, mely egy napon majd a qubitek millióinak előállítását teszi lehetővé. (A qubit információhordozás alapegysége a kvantum számítástechnikában.) Ez gyakorlati síkra vetítve annyit jelent, hogy a jövő gépei egy időben műveletek millióin tudnak majd dolgozni, ami valljuk be jelentősen több, mint néhány párhuzamosan futó processz.

 

 

Az elméleti kísérleteken az IBM részben már túl van, már csak olyan rendszereket kell építeniük, melyek kialakításánál hasznosítják a megszerzett ismereteket. A másik előrelépést az adatbázisok, illetve a strukturálatlan információk közötti keresésben érték el a korábban megoldatlan matematikai problémák megfejtésével.

 

 

Hogy milyen eredményeket sikerült abszolválni az IBM-nek, milyen pillérek szükségeltetnek, illetve milyen jövőképet lát a cég, arról társoldalunk, a ComputerWorld írásából bővebben értesülhetünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.